Beschermcomité

Het beschermcomité bestaat uit een enthousiaste groep van mensen.

• Yves De Jonge (voorzitter)
  • Kim Colpaert
  • Stephanie Braems
  • Vincent Mouton
  • Tom Baudewijn
  • Ouns Kissiyar
  • Dora Matthys

Het BC stelt zich als doel: het behartigen van de materiële belangen van de Gaspard de Colignyschool, van de leerlingen en van de leerkrachten van de school.

Hiertoe organiseert zij allerlei activiteiten:

Fancy Fair

Jaarlijks, op de eerste of tweede zaterdag van oktober, wordt een fancy fair georganiseerd. Dit is echt een feest waar iedereen, maar vooral door de kinderen, naar uitgekeken wordt. Voor jong en oud zijn er spelletjes, de prijzentafel, het rad van avontuur en natuurlijk het lekkere eten.

Kaas- en wijnavond

Reeds meer dan 30 jaar wordt op een vrijdagavond in het voorjaar een kaas- en wijnavond georganiseerd. Meer dan 20 soorten kaas en tal van lekkere wijnen worden aangeboden. Sinds enige jaren is er ook een familiedisco. Terwijl de ouders, grootouders, … rustig en in een gezellige sfeer eten, kunnen de kinderen een dansje wagen. Maar het zijn zeker niet alleen de kinderen die van de partij zijn.

Schoolfeest

In mei/juni houden we ons schoolfeest. De bedoeling is uiteraard de mogelijkheid bieden om kennis te maken met onze school. Op die dag zorgt het beschermcomité opnieuw voor de innerlijke mens. Heerlijke barbecue aan democratische prijs wordt door iedereen ten zeerste gewaardeerd. Grimeren en het springkasteel zijn ook steeds een succes. Sinds heel wat jaren mogen we ook genieten van het optreden van de Closer Walk Jazz Band.

Waar gaan onze opbrengsten naartoe?

• De opbrengst van de fancy fair gaat integraal naar het schoolbestuur als ondersteuning in de kosten zoals o.a. in het afbetalen van leningen.
  • Met de andere opbrengsten o.a. van de kaas- en wijnavond worden verschillende projecten gesteund.
    • Jaarlijks krijgt iedere klas een bepaalde som waarmee ze iets extra voor de kinderen kunnen aanschaffen.
    • Daarnaast worden ook grotere projecten gesteund o.a. nieuw speelmateriaal voor de kleuters.
    • Alle kosten die “Sinterklaas” met zich meebrengt (pakje per kind en klasgeschenk) wordt integraal door het beschermcomité betaald.

Het is de bedoeling dat de genomen initiatieven de kinderen zoveel mogelijk rechtstreeks ten goede komen.