Nieuwsbrief januari

vrijdag 31 januari 2020

Beste ouders

Hou het wAARDEvol! Na de kerstvakantie konden de leerlingen en leerkrachten genieten van een optreden van Herman en Rosita, twee originele muzikanten. Zij zijn reeds 50 jaar actief met muziekinstrumenten gemaakt van afval. De voorstelling heette dan ook heel toepasselijk: ‘Muziek van het grof vuil’. De doedelzak gemaakt van een oude blaasbalg en wat afgedankte soepele buizen sloeg iedereen met verstomming. En zo zagen en hoorden we het één na het andere zelfgemaakte instrument! Iedereen is het er over eens: vanaf nu gaan we ‘afval’ met andere ogen bekijken!

In de kleuterschool staat er nog een kleuterprojectweek op stapel rond dit thema. In de lagere school worden er verschillende lessen en acties in de klassen uitgewerkt. De ouderraad heeft het idee om rond “world earth day” een actie te plannen. Inspiratieloos zijn we nog lang niet...

Het thema blijft dus leven en dat is mooi om te zien. Niemand is te klein om een verschil te maken ... We hopen dan ook dat de inspanningen bij onze leerlingen zich niet beperken tot dit schooljaar maar dat ze hier in de toekomst mee doorgaan. Een propere school en zorg voor de natuur, de aarde, daar gaan we voluit voor!

Hier kan u rustig onze nieuwsbrief verder lezen!